O primărie din Prahova cumpără aproape 400 de laptopuri şi tablete din fonduri europene

O primărie din Prahova cumpără aproape 400 de laptopuri şi tablete din fonduri europene
Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor pentru elevii din Azuga (Foto: Facebook - Primăria Azuga)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Tablete din fonduri europene! În speranţa de a îmbunătăţi calitatea actului de învăţământ, Primăria oraşului Azuga încearcă să doteze liceul din localitate cu peste 400 de laptopuri, table interactive şi tabelete. Achiziţia, estimată la aproape un milion de lei cu tot cu TVA, e derulată din fonduri europene.

Primăria Azuga a lansat recent o licitaţie pentru achiziţia a 355 de tablete, 34 de laptopuri, 24 de camere web, 24 de table interactive şi 24 de routere. Proiectul fusese propus în contextul pandemiei şi trecerii la cursurile online, a primit finanţarea la ceva timp de la depunere, însă achiziţia rămâne utilă şi în afara contextului pandemic, pentru creşterea calităţii actului educaţional şi a interesului din partea elevilor, susţin autorităţile locale. "O ofertă educaţională adecvată, accesibilă şi de calitate reprezintă o condiţie esenţială pentru cointeresarea elevului, pentru descurajarea absenteismului şi reducerea fenomenului de abandon/părăsire timpurie a şcolii, pentru creşterea ratei de absolvire şi tranziţie spre niveluri superioare de educaţie", se arată în documentaţia publicată de beneficiar în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Suma alocată pentru această licitaţie ajunge la 950.000 de lei cu tot cu TVA. Proiectul pentru achiziţia de laptopuri şi tablete este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Termenul de depunere a ofertelor este fixat pe 17 mai.

Nu este singura situaţie în care proiectele din fonduri europene pentru achiziţia de tablete, propuse în momentul trecerii la cursurile online, ajung să primească finanţare abia acum, la mult timp după reluarea cursurilor în format fizic. Administraţiile locale spun că evaluarea proiectelor, la nivelul autorităţilor de management, a durat foarte mult. Din acest motiv, mai multe primării din Prahova au lansat licitaţii similare tot în această perioadă. În aceeaşi situaţie sunt şi Universitatea Petrol-Gaze, cu un proiect de dotări, şi Consiliul Judeţean Prahova, cu proiectele pentru sprijinirea sistemului medical să facă faţă crizei COVID, care vizează achiziţia de materiale sanitare şi de protecţie, pe de o parte, şi crearea unui spital modular, pe de alta.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image