fbpx

PRAHOVA: Amenzi de peste 127.300 de lei aplicate în urma verificărilor respectării măsurilor pentru protecția și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2

PRAHOVA: Amenzi de peste 127.300 de lei aplicate în urma verificărilor respectării măsurilor pentru protecția și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2

Image
Image

Vineri, 31 iulie a.c., reprezentanții IJP Prahova au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Echipe mixte formate din aproximativ 355 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, acționând în zonele aglomerate, terase și în mijloace de transport în comun.

Astfel, au fost controlate 258 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), au fost legitimate 714 persoane și au fost verificate 481 autovehicule (dintre acestea 212 mijloace de transport public în comun).

În urma verificărilor efectuate la 46 societăți comerciale, au fost aplicate în total 198 sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 127.300 de lei.  Dintre acestea, 67 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 115 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, iar 16 pentru fapte de natură economică.

Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de activități împreună cu celelalte structuri, fapt pentru care în cursul zilei de azi, au fost verificate zonele montane.

Reprezentantii IJP Prahova recomandă tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice și să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

TELVERDE – 0800800165, este numărul de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Sursă foto IJP Prahova.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.