fbpx

Reacția Primăriei Ploiești după ce vandalii au distrus aproape 20 de pietre funerare în Cimitirul evreiesc

Reacția Primăriei Ploiești după ce vandalii au distrus aproape 20 de pietre funerare în Cimitirul evreiesc

Image
Image

Cimitirul evreiesc din Ploieștia fost vandalizat. Silviu Vexler, a președintele Federației Comunităților Evreiești din România, a scris într-o postare pe Facebook, că aproape 20 de pietre funerare au fost dărâmate sau distruse.

“Reprezentanții Primăriei Ploiești au aflat cu indignare despre incidentele care au avut loc în incinta Cimitirului Evreiesc din localitate.

Primăria Ploiești condamnă cu fermitate astfel de acte și îi asigură pe toți membrii comunității evreiești din Ploiești, cu care administrația are o lungă tradiție a relațiilor de excelență, de întregul sprijin moral și, totodată, de susținere pentru remedierea situației.

De asemenea, ne exprimăm speranța că organele abilitate vor clarifica circumstanțele în care acest incident regretabil a fost posibil”, se arată într-o postare a primăriei Ploiești.

Potrivit sursei citate, luni dimineață, echipele S.G.U. vor evalua zona vandalizată, astfel încât, în cel mai scurt timp să poată începe lucrările pentru remedierea pagubelor.

”Ploieștiul a avut întotdeauna o relație excelentă cu reprezentanții comunității evreiești. Suntem alături de ei și în astfel de momente. Ploieștiul rămâne un oraș deschis tuturor cetățenilor săi, alături de care construim, în fiecare zi, un viitor mai bun. Doar împreună putem face ceva care să reziste în timp. Condamnăm astfel de acte, care țin de negura istoriei. Sunt convins că organele abilitate își vor face datoria și vinovații vor fi aduși în fața justiției”, a declarat Andrei Liviu Volosevici, primarul Municipiului Ploiești, conform sursei citate.

Sursă foto facebook.com/vexler.silviu.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.