fbpx

SALVAMONT PRAHOVA. Risc însemnat de avalanşă în Masivul Bucegi

SALVAMONT PRAHOVA.  Risc însemnat de avalanşă în Masivul Bucegi

Image
Image

 Potrivit Salvamont Prahova traseele turistice de abrupt nu sunt practicabile în această minivacanță. Salvamontiştii prahoveni anunţă că faptul că în urma ninsorilor din ultima perioadă stratul de zăpadă la Vârful Omu din Bucegi este de un metru, dar sunt zone în care viscolul a format troiene de trei-patru metri.
Traseele turistice de abrupt nu sunt practicabile în sezonul de iarnă, turiștii fiind sfătuiți să nu se aventureze în zona montană înaltă și să parcurgă doar traseele turistice aflate la baza muntelui.

"ATENȚIONARE pentru această minivacanta!
La altitudini de peste 1800 m există un risc însemnat de avalanșă. Vântul a depus cantități importante de zăpadă pe văi, iar pe pantele nordice a creat plăci, care se pot desprinde la supraîncărcare. În perioada următoare, conform prognozei, se anunță depunerea unui nou strat de zăpadă la peste 1800 m, ceea ce va crește riscul producerii unor avalanșe. În acest moment avem 100 cm zăpadă la Vf. Omu, dar acumulările cauzate de vânt sunt și de 3-4 m.
Menționăm că toate traseele turistice de abrupt nu sunt practicabile în sezonul de iarnă. Lista traseelor montane din județul Prahova, declarate închise în sezonul de iarnă, o puteți consulta pe www.salvamontprahova.ro
Sfătuim turiștii să nu se aventureze în zona montană înaltă și să parcurgă doar traseele turistice aflate la baza muntelui."
 
 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.