fbpx

Simona Halep şi Lupu Rednic rămân fără terenurile de casă din Buşteni

Simona Halep şi Lupu Rednic rămân fără terenurile de casă din Buşteni

Simona Halep este cetăţean de onoare al oraşului Buşteni din 2012 (Foto: Ziarul Naţional)

Image
Image

Mai mulţi cetăţeni de onoare ai oraşului prahovean Buşteni, printre care jucătoarea de tenis Simona Halep şi cântăreţul Lupu Rednic, îşi pierd loturile pentru case primite gratuit. Consiliul Local urmează să dezbată luni proiectele de retragere a dreptului de folosinţă, motivate de faptul că persoanele în cauză nu s-au arătat interesate de începerea construcţiilor. Autorităţile argumentează şi că în localitate începe să existe o criză de terenuri.

Pe ordinea de zi a şedinţei din 28 februarie a Consiliului Local Buşteni figurează două proiecte de hotărâre privind retragerea dreptului de folosinţă pe care îl primiseră Simona Halep şi Lupu Rednic asupra unor terenuri din staţiune. Autorităţile locale spun că, anterior, aceeaşi procedură a avut loc şi pentru luptătorul Ionuţ Iftimoaie, judoka Alina Dumitru şi cântăreţul Marcel Pavel.

Contactat pentru un punct de vedere, primarul oraşului, Mircea Corbu, a explicat că respectivele celebrităţi au primit loturi pentru case din partea administraţiilor precedente, având în contractele de dare în folosinţă gratuită a terenurilor o clauză prin care ar fi trebuit să înceapă lucrările în termen de un an. Edilul spune că nu toţi cetăţenii de onoare au primit şi terenuri şi mai arată că, în ultima vreme, administraţia locală a constatat o criză de terenuri.

"Ne pare rău, dar nu vrem să încălcăm legea"

"În contractele de dare în folosinţă a existat o clauză, prin care, în termen de un an de la primirea terenurilor, cetăţenii de onoare ar fi trebuit să înceapă demersurile pentru construirea unor case. În unele cazuri, loturile de teren au fost oferite de aproximativ zece ani şi nu s-a făcut nimic. Conform contractelor, Consiliul Local poate decide să retragă dreptul de folosinţă, acest lucru s-a mai întâmplat, la o şeidnţă desfăşurată acum câteva săptămâni, şi faţă de Marcel Pavel, Ionuţ Iftimoaie şi Alina Dumitru. Decizia este a Consiliului Local, nu a primarului. Ne pare rău, dar asta e situaţia. Nu vrem să încălcăm legea. Şi nici nu prea mai avem terenuri în patrimoniu, de exemplu pentru construirea unor locuinţe sociale", ne-a declarat Micrea Corbu, primarul oraşului Buşteni.

"Ei rămân cetăţeni de onoare, doar că nu vor mai avea aceste loturi. A existat o inventariere făcută de o comisie, care a constatat că avem peste 100 de cetăţeni de onoare, dintre care nu toţi au primit terenuri. Mai sunt mulţi cetăţeni de onoare, indiferent că e vorba despre celebrităţi sau personalităţi locale, care nu au primit terenuri, cum ar fi Adrian Mutu, Lucian Bute, Constantin Budescu sau Denis Alibec", a adăugat primarul oraşului Buşteni.

Simona Halep primise terenul din Buşteni în 2014

Vechea administraţie din Buşteni visa la statutul de capitală a turismului românesc şi încerca să creeze un "cartier al campionilor", unde numeroase personalităţi ale României să îşi ridice locuinţe de vacanţă. "Buşteniul va deveni în viitor capitala turismului românesc şi mi se pare firesc ca toate marile personalităţi româneşti să aibă o casă în această staţiune, unde să se retragă la bătrâneţe, un fel de cartier al campionilor", declara fostul primar Emanoil Savin, în anul 2014. În cadrul aceleiaşi politici de promovare a imaginii localităţii, administraţia locală a mai acordat titluri de cetăţeni de onoare pentru o sumedenie de celebrităţi, printre care Leonard Doroftei, Adrian Diaconu, Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Ionel Ganea, Marian Drăgulescu, Dumitru Prunariu, Florin Piersic, Horaţiu Mălăele, Tudor Chirilă, Cornelia şi Lupu Rednic sau Vasile Şeicaru.

Simona Halep este cetăţean de onoare în Buşteni din 2012, iar în 2014 a primit şi un teren de 500 de metri pătraţi.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.