Situaţia la zi în Prahova: Din 120 de persoane infectate cu COVID-19, 6 au murit, 77 au fost vindecate, două sunt ventilate mecanic

Situaţia la zi în Prahova: Din 120 de persoane infectate cu COVID-19, 6 au murit, 77 au fost vindecate, două sunt ventilate mecanic
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Bilanţul oficial transmis sâmbătă de autorităţile judeţene arată că în Prahova au fost confirmate până acum 120 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Active mai sunt doar 37 de cazuri, însă două dintre acestea sunt grave. Este vorba despre doi prahoveni care sunt internaţi la terapie intensivă şi ventilaţi artifical.

La nivelul județului Prahova, în data de 06 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1036 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub această măsură și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 136 persoane și au intrat alte 93. În carantină instituționalizată se află 35 de  persoane. 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, dintre cele 120 de persoane confirmare cu noul coronavirus, șase au decedat, 77 au fost declarate vindecate și externate. La secțiile de Terapie Intensivă se află două persoane confirmate cu COVID-19. Ambele sunt în stare gravă, fiind ventilate mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 05 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost legitimate peste 700 de persoane și oprite în trafic aproape 400 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la peste  1600 de persoane dintre cele care se aflau  în izolare la domiciliu. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 241 de sancțiuni, în valoare de peste 55.000 lei.

Tot în urma verificărilor de ieri, oamenii legii au întocmit și un dosar de cercetare penală pentru încălcarea prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile georgafice.

Image