fbpx

ERASMUS+ | Bucuria jocului și beneficiile sportului, temele proiectului ""Jocurile de ieri, sporturile de azi" derulat la Liceul "Șeban Vodă" Slănic

ERASMUS+ | Bucuria jocului și beneficiile sportului, temele proiectului ""Jocurile de ieri, sporturile de azi" derulat la Liceul "Șeban Vodă" Slănic

Image
Image

Sporturile organizate pot ajuta copiii să crească nu doar din punct de vedere fizic. De la fotbal până la mersul pe role, de la înot până la mersul pe jos, mișcarea le ofera copiilor șansa de a se dezvolta armonios. Practicat în echipă sau în cadru organizat, sportul îi ajută pe copii să fie mai sociabili, să lucreze ușor împreună cu ceilalți și să înțeleagă ce înseamna fair-play. În plus față de beneficiile sale sociale, sportul oferă și o metodă grozavă pentru copii de a se distra.

Cunoscând efectele benefice pe care le aduce sportul, elevii claselor pregătitoare și a II-a de la Liceul Teoretic ‘’Șerban Vodă’’ Slănic, coordonate de prof. înv. primar Bădulescu Constanța Margareta și Frățilă Alina Mihaela, au participat la activităţile derulate în cadrul Proiectul Erasmus+ - “Play with me – games of the past, sports for today” ("Jocurile de ieri, sporturile de azi").

Proiectul este cofinanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene şi dezvoltat de Asociația Liber la Educație Culturã şi Sport din România ȋn cooperare cu parteneri din Ungaria, Bulgaria, Turcia şi Grecia.

Elevii Liceului Teoretic "Șerban Vodă’’ Slănic au participat la două activităţi practice, experimentând câteva din cele zece jocuri selectate din țările partenere: Forță, Baba Oarba - Blind Old Woman (Bulgaria), Mas Wrestling, Dodgeball with Goals - Rațele și vânătorii (Turcia).

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.