Trei proiecte eco friendly unice au fost finalizate pe raza Comunei Colceag

Trei proiecte eco friendly unice au fost finalizate pe raza Comunei Colceag
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Iluminat public, siguranța cetățeanului și protecția naturii nu mai sunt doar vorbe mari puse într-un slogan. Într-o postare publicată pe Pagina oficială de Facebook a Primăriei Comunei Colceag sunt prezentate trei proiecte ce tocmai au fost finalizate. “Vorbim de iluminat public, vorbim despre siguranța cetățeanului, și vorbim, de ce nu, de protecția naturii. Vorbim de un proiect de iluminat ecologic și prietenos cu natura!”, spun autorii postării.

Potrivit sursei citate pe un tronson de 1,5 kilometri de drum pe care au fost amplasați stâlpi pentru iluminat public cu lămpi cu încărcare solară.

În parcul din Inotești a fost montat un sistem de iluminare ornamentală, despre care autorii postării spun că ar putea fi unic în țară.

Unic în Prahova este sistemul de iluminare eco friendly pentru care alimentarea lămpilor se face cu energie electrică dar stâlpii sunt confecționați din fibră de sticlă, produși în România. În cazul unui accident rutier pericolul pentru persoanele implicate este redus considerabil, stâlpii fiind casanți. Stâlpii rezistă unui eventual incendiu de vegetație iar cablurile care alimentează și conectează stâlpii la rețeaua de energie electrică sunt subterane.

“Urmează să mai prezentăm astfel de proiecte, acesta fiind unul din cele finalizate”, se spune în încheiere.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image