fbpx

VIDEO ­čÄŽ Panic─â ├«n Nistore┼čti, din cauza ur┼čilor. Un urs a fost surprins ├«ntr-o curte, adulmec├ónd gr─âtarul ┼či "test├ónd" leag─ânul copiilor

VIDEO ­čÄŽ Panic─â ├«n Nistore┼čti, din cauza ur┼čilor. Un urs a fost surprins ├«ntr-o curte, adulmec├ónd gr─âtarul ┼či "test├ónd" leag─ânul copiilor

Image
Image

O familie din cartierul Nistore┼čti, din ora┼čul prahovean Breaza, a avut surpriza s─â g─âseasc─â ├«n curte un pui de urs. De┼či animalul p─ârea mai degrab─â curios ┼či juc─âu┼č, p─âr├ónd atras de m├óncarea din bolul c├óinelui ┼či de un leag─ân, mul┼úi localnici spun c─â┬áezit─â┬ás─â-┼či mai lase copiii la joac─â nesupraveghea┼úi ├«n cur┼úi, de team─â c─â ursul sau ursoaica-mam─â ar putea ap─ârea din nou, mai agresivi. Cazul a fost dezb─âtut ┼či la nivelul Autorit─â┼úii Teritoriale de Ordine Public─â.

Un pui de urs a intrat, zilele trecute, ├«n curtea unei familii din Nistore┼čti. Proprietarii au surprins momentul, f─âc├ónd, din cas─â, mai multe fotografii ┼či film─âri cu ursul cotrob─âindu-le prin curte, ├«n care se vede cum animalul s─âlbatic d─â t├órcoale unui gr─âtar, atras de mirosul de friptur─â r─âmas,┬áse opre┼čte la bolurile cu ap─â ┼či m├óncare ale┬ác├óinelui ┼či apoi se ├«ndreapt─â, curios, spre un leag─ân prins de ramurile unui copac.

Urs surprins ├«ntr-o curte din Nistore┼čti

Proprietara a ├«ncercat s─â-l alunge, b─ât├ónd cu putere ├«ntr-o crati┼ú─â, ├«ns─â animalul n-a p─ârut foarte deranjat de zgomot. Vecinii spun c─â le e fric─â┬ás─â-┼či mai lase copiii nesupraveghea┼úi ├«n cur┼úi, de team─â c─â ursul ar putea s─â revin─â, eventual ├«nso┼úit ┼či de mam─â.

Film─ârile au fost analizate ┼či la nivelul┬áAutorit─â┼úii Teritoriale de Ordine Public─â Prahova, ├«ntr-un context mai amplu legat de apari┼úia tot mai deas─â a animalelor s─âlbatice ├«n cur┼úile oamenilor, ├«n mai multe localit─â┼úi din jude┼ú. De altfel, pre┼čedintele ATOP Prahova, consilierul jude┼úean Bogdan Chelan, a precizat c─â exist─â o discu┼úie privind dotarea jandarmilor cu spray-uri pentru urs, prin contribu┼úia financiar─â a Consiliului Jude┼úean, momentan c─âut├óndu-se formula juridic─â prin care institu┼úia s─â se poat─â implica ├«n sprijinirea Inspectoratului de Jandarmi.

Urm─âre┼čte pagina de Facebook┬áÔÇ×TelegramaÔÇŁ pentru ┼čtiri ┼či analize de ultim─â or─â!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.