fbpx

VIDEO | Consilier local din Prahova, prins la furat de porumb în toiul nopţii

VIDEO | Consilier local din Prahova, prins la furat de porumb în toiul nopţii

Image
Image

Un bărbat în vârstă de 73 de ani din comuna prahoveană Dumbrava, consilier local, a fost prins la furat, pe timp de noapte, alături de fiul său. Cei doi, care îşi umpluseră căruţa cu porumb şi acoperiseră cu fân, au fost prinşi de paznici şi obligaţi să predea ştiuleţii, "flagrantul" fiind filmat de un localnic şi postat pe internet.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 29 august. Potrivit Actualitatea Prahoveană, bărbatul din imagini se numeşte Nicolae Borcea, este consilieri local PSD în Dumbrava şi candidează pentru un nou mandat, fiind pe locul al doilea pe lista social-democraţilor. El a fost prins, alături de fiul său, cu căruţa plină de porumb furat, în toiul nopţii. Se pare că paznicii i-ar fi observat şi l-au alertat pe proprietarul terenului agricol, care s-a deplasat rapid la faţa locului. De altfel, în zonă s-au strâns mai mulţi localnici, unul dintre ei începând să filmeze, iar imaginile au ajuns imediat în spaţiul public. Aşa cum se vede şi pe filmare, bărbatul prins la furat a fost pus să dea jos porumbul, deloc puţin, pe care îl ascunsese în căruţă, acoperit strategic cu un strat de lucernă.

Filmarea durează aproximativ cinci minute şi începe când bărbatul prins la furat se îndreaptă spre căruţă, după o discuţie cu localnicii strânşi, şi începe să dea jos primii ştiuleţi, apoi scoate un sac, apoi mai găseşte câţiva ştiuleţi ascunşi pe sub iarba uscată. Şi tot aşa până când, dând la o parte tot fânul, privitorii observă miraţi că întreaga căruţă era aproape plină-ochi cu porumb.

După ce imaginile au apărut pe internet, poliţiştii de la Secţia Rurală Valea Călugărească au început verificările, însă nu au deschis un dosar penal, motivând că partea vătămată a ales să nu depună o plângere penală.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.