fbpx

Alertă la încă o școală din Dolj

Alertă la încă o școală din Dolj

Image
Image

Nouă elevi de clasa a IV-a din oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, au fost transportaţi în această dimineaţă, la spitalul din localitate, cu stări greaţă, vomă, iritaţii ale căilor respiratorii, după ce clasa în care învăţau a fost dezinfectată în urma varicelei. Potrivit Gazeta de Sud, copiilor li se acordă primul ajutor la spitalul din Dăbuleni.

Elevii au aceleaşi simptome ca cei de la şcoala din Daneţi, unde sunt afectaţi 17 copii. Cele două şcoli sunt la o distanţă de 50 km una de cealaltă.

Citiți și: Plan Roșu de intervenție la o școală din Dolj. Mai mulți elevi s-au intoxicat cu substanțe folosite la dezinsecție

Elevii erau la şcoală când au început să se simtă rău şi au fost duşi de dascăli la Spitalul din oraşul Dăbuleni.

„Elevii prezintă stări de vomă și dureri abdominale. Starea de rău a apărut la ora de educaţie fizică și sport. Este posibil ca elevii să ajungă la SJU Craiova. Rămâne ca părinții să își dea acordul. Diagnosticul este intoxicație cu o substanță necunoscută. Ieri a fost făcută dezinfecție în școală cu o firmă„ a declarat Adriana Cojocaru director adjunct al Liceului „Constantin Brâncoveanu”, Dăbuleni.

Potrivit sursei citate, substanţa folosită pentru dezinfectarea sălii de curs în urma varicelei este SURFANIOS Premium, un detergent dezinfectant pentru pavimente, suprafete si dispozitive medicale.

Firma cu care Liceul „Constantin Brâncoveanu” are contract pentru curăţenie se numeşte Soroli SRL şi este din localitate. Olivian Cristuinea, reprezentantul firmei, a declarat pentru GdS: „Substanţa pe care o folosim se numeşte Surfanios Premium. Am cumpărat-o de pe internet, de la o firmă care o importă din Franţa. Are toate avizele necesare, nu s-a depăşit doza recomandată – cu confirmat cei de la ISU. Aseară, după ce au plecat elevii, s-a făcut curăţenie. În prospect scrie că îşi pierde efectul după o oră. Probabil nu a avut timp să se usuce complet. În încăperea respectivă au o sobă, iar azi dimineaţă au băgat la greu lemne. Era o căldură excesivă şi elevii s-au plâns. Probabil, din cauza căldurii, substanţa s-a evaporat în aer. Combinat cu efectul căldurii excesive, elevilor le-a venit rău. Nu este nici un fel de problemă, pentru că noi nu folosim pentru prima dată această substanţă”.

Sursă foto Gazeta de Sud.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.