Dosarul „Frăţia“, care vizează mai mulţi interlopi craioveni, se întoarce la Parchet

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au hotărât să restituie procurorilor dosarul „Frăția“, în care au fost trimiși în judecată 13 inculpați, printre care se numără craiovenii Gigel Roşianu, Gigi Vadik Zavera, zis Gigioc, Marian Irinel Coandă, zis Charlie, și Marian Vlădescu. Pe scurt, judecătorii le cer anchetatorilor să refacă rechizitoriul în cazul a şapte dintre inculpaţi, trimişi în judecată încă din vara anului 2017.

Dosarul privind infracțiunile ce ar fi fost comise în ultimii ani de membrii grupării „Frăţia“ din Craiova a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj în august 2017, iar de atunci a rămas în procedură de cameră preliminară. Judecătorii doljeni au admis o cerere de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de Gigi Vadik Zavera cu privire la dispozițiile unui articol din Codul de Procedură Penală, dar și o parte din excepţiile formulate de inculpaţi. Instanţa a dispus ca procurorii doljeni să descrie mai exact cum au constituit inculpații grupul infracțional organizat, dar și faptele reținute în sarcina unora dintre inculpați, informează Gazeta de Sud.

În acest dosar, în care au fost deferiți justiției 13 inculpați, procurorii doljeni susțin că au probat 16 conflicte stradale în care au fost implicați în ultimii ani membri sau lideri ai grupării „Frăția“, ultimul fiind cel din noaptea de 4 spre 5 noiembrie 2016, dintr-un local din centrul Băniei, mai notează sursa citată. După acest ultim scandal au și fost făcute primele rețineri, ocazie cu care Vadik Gigi Zavera, Ioneluș Cimpoeru, Alexandru Băloiu, Florinel Barbu, Sorin Flutur, Cantemir Mitre și Cristian Vlăescu au fost acuzați de comiterea unor infracțiuni cu violență, de la tentativă de omor și complicitate la tentativă de omor, până la constituirea unui grup infracţional, tulburarea ordinii şi liniştii publice și folosirea fără drept de obiecte periculoase. Procurorii doljeni au reținut că, în noaptea de 4 spre 5 noiembrie, inculpații au provocat scandal într-un bar de pe strada A.I. Cuza, în urma căruia Cristian Marian Vlădescu și Vadik Gigi Zavera au fost răniți, dar și că faptele comise de inculpați „constituie o acţiune de represiune, un act de vendetă voit exemplificator pentru ceilalţi membri ai grupării, întrucât agresorii au ales un loc public pentru manifestarea lor violentă, în zona centrală a oraşului“. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au continuat cercetările, în urma cărora au pus sub acuzare 13 inculpați, printre care se mai numără Marian Irinel Coandă, zis Charlie, Grigore Băloiu, Cantemir Ştefan Mitre, Ion Ilie și Gigel Roșianu, mai arată gds.ro. În acest dosar a fost inculpat și Marian Gîrniţă, subofiţer în cadrul IPJ Dolj, care este acuzat că, în timp ce lucra în cadrul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv, „a avut discuţii, în afara cadrului legal, cu o parte dintre inculpaţi, favorizându-i, în sensul că i-a determinat să uzeze de dreptul la tăcere“.

Image
Image