fbpx

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai viitorului Spital Regional Craiova. Investiția se ridică la 2,85 miliarde de lei

Image
Image

Guvernul României a aprobat, în ședința de luni, hotărârea privind indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Spitalul Regional de Urgență Craiova”. Documentul precizează că unitatea sanitară, care va presupune o investiție de 2.850.507.547,41 lei, va avea o suprafață desfășurată de 165 256 mp și un număr total de 807 de paturi, din care 577 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute. Spitalul va avea un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu identitate și intrare separată. Spitalul va funcționa ca Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV și va fi dotat cu tratament adecvat și alte facilități de sprijin, au anunțat oficialii MS.

"În premieră, noul SRU va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, reflectând necesitatea unei relații de lucru strânse în furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară:

  • Centrul pentru cap și gât cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială;
  • Centrul toracic cuprinzând pneumonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară;
  • Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;
  • Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;
  • Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie;
  • Centrul pentru mamă și copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie.
  • Radioterapie şi Oncologie (inclusiv department pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară", precizează informarea transmisă de Ministerul Sănătății.

Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1195 locuri de parcare și un heliport H-3 cu cerințele sale operaționale specifice. De asemenea, clădirea va oferi posibilități de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităților interne atunci când o parte a internărilor continue vor putea fi evitate și transformate în spitalizări de zi, sau îngrijiri medicale în ambulatoriu.

"Noul Spital Regional de Urgență Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din regiune și este destinat pacienților critici și cazurilor complexe care necesită tehnologii și expertiză de nivel înalt. Noua unitate va prelua rolul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova și ale altor părți ale rețelei de urgență", au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

“Contrucția spitalelor regionale nu mai poate fi oprită. În 2 ani am reușit să parcurgem toți pașii tehnici. Aplicația de finanțare din partea Comisiei Europene pentru regionalul Iași a fost încărcată și, în paralel, la ]începutul lunii octombrie am lansat în SICAP, cu control ex-ante, procedura de achiziție publică pentru Servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic. În luna aceasta facem același lucru și pentru unitatea din Cluj Napoca. Spitalul din Craiova are de astăzi aprobați indicatorii tehnico-economici și se lucrează la cererea de finanțare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.