O bătrână cu un picior amputat, umilită de infirmiere, a murit la o zi după ce familia a dezvăluit tratamentul la care a fost supusă în spital

bătrână picior amputat craiova
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Familia unei paciente de 84 de ani, internate la Spitalul de Urgență Craiova, a acuzat că bătrâna, căreia îi fusese amputat un picior, a avut parte de un tratament inuman din partea infirmierelor. La o zi după ce au fost făcute dezvăluirile, femeia s-a stins din viață.

Pe data de 7 noiembrie, pacienta, internată la Chirurgie II, a fost supusă unei intervenții chirurgicale în urma căreia i s-a amputat un picior. Trei zile mai târziu, medicul curant a cerut ca pacientei sa i se facă un EKG. „Bunica ne-a spus că au fost două infirmiere. Au urcat-o pe o targă și când au ajuns în locul unde trebuia să i se facă EKG-ul, i-au spus să coboare singură. Bunica a zis că nu poate, ele i-au zis să stea într-un picior. Că trebuie să facă un efort, că ele nu sunt obligate să ridice 100 de kilograme, că în fișa postului nu scrie asta. I-au zis de mai multe ori: «Nu suntem plătite să vă cărăm în spate!» Luată peste picior, jignită, bunica a încercat să se dea singură jos și a căzut pe ciment. Atunci infirmierele au chemat pe cineva, am înțeles ulterior că un medic rezident a sărit în ajutorul bunicii și au ridicat-o. Apoi, infirmierele au smucit-o, exact așa a zis bunica, și au azvârlit-o în pat", a declarat nepoata femeii, pentru adevarul.ro.

Aceasta a completat că bătrâna fusese vizitată de familie și părea în regulă, cu o zi înainte ca rudele să fie anunțate că aceasta a decedat. „Mama a fost la ea cu o zi înainte. Au vorbit, au povestit. Nu părea o evoluție mai rea. Nu știm ce s-a întâmplat. A făcut stop cardio-respirator, asta ni s-a spus", a mai povestit nepoata, pentru sursa citată.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova a anunțat că a declanșat o anchetă internă, iar cazul a fost preluat de Comisia de Disciplină.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursa foto: ziarulsanatatea.ro

Image