Image

Un cetățean italian confirmat cu coronavirus a intrat în contact cu 50 de persoane în România

Un cetățean italian confirmat cu coronavirus a intrat în contact cu 50 de persoane în România
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un cetățean italian de 71 de ani, infectat cu coronavirus, a vizitat România săptămâna trecută și, potrivit prefectului județului Dolj, Dan Narci Purcărescu, citat de stirileprotv.ro, a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane în țara noastră. Este vorba despre persoane din avioanele cu care acesta a venit şi a plecat, precum şi reprezentanţii unei firme de la care a închiriat o maşină.

Prefectul judeţului Dolj a spus, marţi seară, că sunt analizate înregistrările video pentru a se vedea ce a făcut cetăţeanul italian în România şi cu cine a intrat în contact. El a spus că, din ce s-a reuşit să se stabilească până în prezent, italianul a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane, nu doar în judeţul Dolj, fiind vorba despre persoanele din avion de la venire şi de la plecare şi reprezentanţii firme de închiriere a maşinilor.

Prefectul a mai spus că s-a primit o listă a pasagerilor, dar este doar cu nume şi prenume, şi se aşteaptă obţinerea uneia care să includă şi CNP-uri, pentru a putea fi găsite persoanele.

Reprezentanţii DSP vor stabili dacă se impune ca persoanele care au intrat în contact cu cetăţeanul italian să fie duse în centre de carantină. Bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj, unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.
De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere.

Italianul în vârstă de 71 de ani se numără între noile cazuri confirmate în regiunea italiană Emilia-Romagna și potrivit presei din peninsulă, el revenise de câteva zile din România.

Autorităţile române au transmis că Ambasada României la Roma întreprinde măsuri pentru a afla informaţii suplimentare în cazul bărbatului confirmat cu coronavirus în Italia, la Rimini, după ce s-a întors din România.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă foto Gazeta de Sud.

Image
Image