Una dintre cele mai vechi fabrici din România, Electroputere Craiova, îşi închide porţile după 70 de ani de activitate

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Odinioară considerată simbolul industriei craiovene, Electroputere Craiova devine istorie. Fabrica îşi închide activitatea de producţie în luna decembrie. Încă 180 de persoane vor fi disponibilizate. Potrivit GAZETA de SUD, activitatea companiei nu mai este profitabilă pentru acţionarii din Arabia Saudită.

Decizia închiderii activităţii de producţie a Electroputere a fost luată în vara acestui an, când a avut loc primul val de concedieri: 296 de oameni au fost disponibilizaţi.

Închiderea activităţii operaţionale a fost hotărâtă încă din luna iulie. „Se va încheia numai activitatea operaţională. Decizia privind încheierea activităţii operaţionale a fost luată de către Consiliul de Administraţie în data de 31 iulie 2019“, au precizat reprezentanţii companiei, ca răspuns la întrebările GAZETA de SUD.

Ca urmare a închiderii activităţii operaţionale, societatea nu mai are de ce să ţină mulţi angajaţi. La ora actuală mai există 208 persoane angajate la Electroputere. Compania va disponibiliza 180 de persoane în decembrie. Acestea vor primi salariile compensatorii prevăzute în Contractul colectiv de muncă (CCM).

În fabrică mai rămân foarte puţini oameni, dar şi aceştia vor fi daţi afară din luna ianuarie.

Sursă foto GAZETA de SUD.

Image