Şeful unei instituţii de stat, cercetat penal după ce și-ar fi trimis subalternii să lucreze la cabana sa

Şeful unei instituţii de stat, cercetat penal după ce și-ar fi trimis subalternii să lucreze la cabana sa
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Alexandru Buduran, șeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, este cercetat pentru delapidare și fals intelectual, după ce și-a pus subalternii să lucreze la cabana pe care o construiește în Rânca.

Potrivit IPJ Gorj, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că bărbatul de 39 de ani, care ocupă funcţia de director al SGA Gorj, ar fi dispus ca în perioada septembrie-octombrie 2020 nouă bărbați, angajați ai instituției pe care o conduce, să desfășoare activități de construire la o pensiune deținută de acesta în orașul Novaci, zona montană Rânca. În acest sens, bărbații, ar fi fost pontați în fals la locul de muncă, deși aceștia și-ar fi desfășurat activitatea în altă parte, informează Gazeta de Sud.

S-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare și fals intelectual. Totodată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj i-a aplicat directorului respectiv o amendă de 140.000 de lei pentru că a folosit „la negru” șapte muncitori și o amendă de 4.000 de lei pentru că lucrătorii nu purtau echipament de protecție, mai arată sursa citată.

Image
Image