Șeful din DSP Gorj care a murit în drum spre un spital din București controla spitale în timp ce era infectat cu Covid. ITM a sesizat procurorii

Șeful din DSP Gorj care a murit în drum spre un spital din București controla spitale în timp ce era infectat cu Covid. ITM a sesizat procurorii
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

ITM Gorj a aplicat DSP Gorj două amenzi, de 10.000, respectiv 6.500 de lei, pentru nedeclararea accidentului de muncă, și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor în cazul șefului de la Inspecția Sanitară infectat cu SARS-CoV-2 care a murit în timpul transferului la București, întrucât instalația de oxigen a ambulanței care îl transporta nu a funcționat, anunță Antena 3.

În urma verificărilor derulate după tragedie, de Corpul de Control al Prefecturii Gorj, a ieșit la iveală că ventilatorul de oxigen al ambulanței cu care era transportat pacientul nu funcționa, deși bolnavul era dependent de acesta.

Acum, noi informații ies la iveală în acest caz.

Adrian Dobrin era șeful Serviciului de Sănătate Publică și avea în atribuții verificarea respectării normelor de prevenire a bolii determinată de virusul COVID-19. De asemenea, acesta verifica paturile libere disponibile în fiecare spital, pentru a le comunica zilnic Ministerului Sănătății. În urma anchetei demarate, Inspectorul Teritorial de Muncă a stabilit că directorul era deja infectat cu SARS-CoV-2 în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu în spital, scrie sursa citată.

În luna martie, în timp ce se afla în control la Spitalul suport COVID Târgu Cărbunești, bărbatului i s-a făcut rău, iar în urma testării a fost confirmat cu SARS-CoV-2. După câteva zile, directorul DSP Gorj a murit în drum spre București, în timp ce era transportat cu ambulanța care s-a defectat de drum.

 

 

Image