fbpx

200 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, disponibilizaţi începând cu 1 iunie

Image
Image

Aproximativ 200 de salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor fi disponibilizați în acest an. Față de anul trecut, angajații care vor pleca acasă nu vor beneficia de venituri de completare, ci doar de plata de salarii compensatorii. Disponibilizările vor fi făcute la cerere și se va ține cont de starea de sănătate. 

„Conform aprobărilor existente, programul de disponibilizări la CE Oltenia, pentru anul 2019, vizează un număr de 200 de salariaţi şi va fi pus în aplicare începând cu data de 1 iunie. Criteriile de disponibilizare vor fi stabilite de comun acord cu partenerii sociali şi vor viza, în principal, salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare, cei care au probleme deosebite de sănătate şi cei care solicită în mod voluntar încetarea CIM-urilor“, au transmis reprezentaţii CEO, potrivit Agerpres. Administraţia CEO, în consens cu partenerii sociali, va adopta soluţiile cele mai bune astfel încât criteriile şi condiţiile de disponibilizare să nu dezavantajeze nici salariaţii, nici compania, se mai arată în informare.

„Discutăm și de un program de disponibilizări aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor în care este prevăzut să părăsească compania în acest an. În anul 2018 am avut un program de restructurare prin care 200 de colegi au părăsit compania, dar a fost primul în care în care nu s-a mai aplicat criteriu legat de pensionare Obligatoriu, cei care îndeplineau condițiile de pensionare în următorii doi ani trebuia să li se desființeze posturile. Criteriul aplicat a fost acela să se aibă în vedere starea de sănătate.  Dacă în 2018 aveam reglementări care stabileau oferirea unui venit de completare pe o perioadă de până la doi ani, de la 1 ianuarie 2019 nu mai avem cadrul legislativ care să permită, în cazul unor măsuri de disponibilizare, ca salariații să mai beneficieze pe lângă plățile compensatorii, de șomaj și venit de completare. Singurul sprijin al statului în momentul de față este compensațiile pe care le dă compania. Este vorba de patru salarii medii,. În anii trecuți vorbeam de o diferențiere la data disponibilizării legată de perioada de pensionare, în momentul de față la înțelegere cu sindicatele s-a stabilit acordarea a patru salarii. Se va avea în vedere starea de sănătate a lucrătorului.  Fiecare salariat are un dosar medical. Se va merge opțiunea salariatului. (…) Pe programele inițiale se discuta de 700 de disponibilizări în 2018 și 700 în 2019, după care s-a înaintat Adunării Generale planul de modificare“, a precizat Ion Rușeț, consilier al managerul CEO, Sorinel Boza, potrivit igj.ro.
Surs[ foto igj.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.