3 morţi şi 8 răniţi, după ce o maşină care transporta muncitori într-o carieră minieră s-a răsturnat

3 morţi şi 8 răniţi, după ce o maşină care transporta muncitori într-o carieră minieră s-a răsturnat
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Trei oameni au murit iar opt au fost răniţi, după un accident produs într-o carieră minieră din judeţul Gorj, aparţinând Complexului Energetic Oltenia. Minerii se aflau într-o tanchetă care transporta muncitori în carieră, iar la un moment dat vehicolul s-a răsturnat, după ce ar fi rămas fără frâne.

Accidentul a avut loc marţi, în cariera Jilţ Sud, din localitatea gorjeană Mătăsari.

Potrivit primelor informaţii, în utilajul care transporta minerii se aflau 25 de persoane. Primele informaţii sunt că maşina ar fi rămas fără frâne. Aceasta s-a răsturnat în carieră.

Accident grav într-o carieră minieră din Gorj

În urma accidentului, trei muncitori au murit. Alte opt persoane au fost rănite, fiind preluate de echipajele medicale sosite la faţa locului, a anunţat ISU Gorj.

Fiind o zonă greu accesibilă, victimele au fost transportate cu ajutorul utilajelor din carieră, până la o platformă betonată unde au putut intra echipajele de salvare.

"Am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident rutier în comuna Mătăsari, jud Gorj, cariera minieră Jilţ. La faţa locului au fost deplasate 2 echipaje pentru descarcerare, trei echipaje SMURD şi o autospecială pentru victime multiple, precum şi opt echipaje din Serviciul de Ambulanţă Gorj. S-a activat planul roşu de intervenţie pentru a face faţă situaţiei.  Trei persoane se aflau în stare de inconştienţă, iar alte opt au suferit leziuni, dar se aflau în stare de conştienţă şi erau cooperante", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, într-o intervenţie la Digi24.

Image