Adolescent dispărut de acasă după o ceartă cu părinții

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un adolescent de 15 ani, elev în clasa a 8-a la Şcoala Gimnazială Fărcăşeşti, judeţul Gorj, a dispărut de acasă. Ciprian Gabriel Gugu a plecat de acasă joi, după ce mama lui i-a luat telefonul şi nu i-a permis să meargă la fotbal, pentru că a avut rezultate slabe la simularea Evaluării Naţionale.
Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Gorj, a declarant pentru MEDIAFAX că tânărul de 15 ani a fost dat în urmărire naţională, după ce joi a dispărut în condiţii suspecte de acasă. El nu a mai plecat de acasă niciodată şi nici nu a creat probleme până acum părinţilor.
Mama băiatului, care a sesizat Poliția din Rovinari încă de joi, susţine că i-a interzis să meargă la fotbal, la antrenamente, pentru că obţinuse o notă slabă la simularea Evaluării Naţionale.
„A luat o notă mică la simulare, nu era supărat pe tema asta, deoarece nu se trec în catalog şi nu îl afectează cu nimic. Luase un 4 la matematică. La română luase peste 9, are numai 9 şi 10 la şcoală. A fost afectat că, în ziua respectivă, joi, i-am luat telefonul şi i-am spus să nu meargă la Rovinari, nu l-am lăsat să plece la antrenamentele de la fotbal. Să vină acasă, că nu se întâmplă nimic. A venit de la şcoală, mi-a povestit ce s-a întâmplat, ne-am certat de i-am luat telefonul, i-am spus să nu plece niciunde. Nici măcar nu am apucat să văd pe unde a ieşit. Eu am probleme de sănătate şi am fost în spital când a fost simularea. Profesorii mi-au spus să stau liniştită, că nu se trec în catalog. I-am spus ca pedeapsă, duminică era ziua lui, pe 17, nu o să-i fac ziua, dar eu fiind în spital, soţul i-a făcut-o, deci nu l-a pedepsit nimeni. Se înscrisese la Liceul Militar în Craiova", a declarat mama adolescentului de 15 ani, pentru MEDIAFAX.
Ciprian face parte din echipa de fotbal Jiul Rovinari. „După ce am ieşit din spital, i-am spus că trebuia să pună mâna să înveţe mai bine, să se gândească la faptul că s-a înscris la liceul militar. El a vrut să meargă joi la antrenament şi, deoarece aveam eu treabă, i-am spus să mă ajute şi de aici el a început cu jigniri la adresa mea. Mi-a spus <lasă, că îţi arăt eu ţie, plec de acasă>, dar nu l-am crezut în stare. Mai are un frate mai mic. Îl roagă să vină acasă", a mai adăugat mama elevului de la Fărcăşeşti.
"Din verificările efectuate de polițiști la fața locului, s-a stabilit că minorul nu este cunoscut cu plecări de la domiciliu. În momentul plecării, acesta purta un tricou de culoare roșie, cu scris de culoare albă în zona pieptului, pantalon de trening de culoare gri, iar în picioare avea o pereche de papuci din cauciuc de culoare albastră", a informat IJP Gorj, potrivit presei locale.
Semnalmentele adolescentului sunt înălțime 1.65 m, greutate de aproximativ 50 de kg, păr șaten, ochii albaștri, față ovală, fără a prezenta semne particulare.
Părinţii le-au spus poliţiştilor că băiatul a plecat de acasă fără bani sau alte bunuri asupra sa.
Persoanele care pot oferi detalii pentru găsirea tânărului sunt sfătuite să sune la 112.
Sursă foto MEDIAFAX.

Image