fbpx

Bărbat operat după ce rudele au cumpărat ser fiziologic

Image
Image

Trei instituţii au început o anchetă la Spitalul Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, unde un bătrân nu a fost operat până când rudele nu au mers la farmacie să cumpere ser fiziologic.
Potrivit Gazeta de Sud, bărbatul a fost adus în stare gravă la unitatea medicală, însă medicii au anunţat aparţinătorii că nu există ser fiziologic şi nu pot să îl opereze pe bolnav. Substanţa respectivă nu se regăsea în acel moment în stocul unităţii spitaliceşti, cu toate că se utilizează în mod frecvent în multe intervenţii medicale. În urma sesizărilor făcute publice de familia pacientului, au fost demarate anchete din partea Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj şi a Ministerului Sănătăţii.

De situaţia de la Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti s-a interesat şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a anunţat verificări în acest caz. „Vorbim despre o situație de nerespectare a legii pentru că legea este foarte clară. Ministerul Sănătății a stabilit un cadru legal, CAS s-a autosesizat pentru că este vorba de nerespectarea serviciilor contractuale“, a declarat Sorina Pintea.

Medicii scriu pe bucăţi de hârtie medicamentele şi substanţele de care au nevoie. Hârtiile respective nu au însă nicio valoare şi nu pot fi folosite pentru decontarea banilor cheltuiţi de rudele bolnavilor. „Din păcate, în acel dosar nu există niciun document medical emis sau asumat de un medic de la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Noi am constituit o comisie de la biroul de control care să analizeze foile, medicamentele de pe stoc, diagnosticele pacientului respectiv. E o obligativitate clară a spitalului de a asigura toată medicaţia necesară pe perioada spitalizării“, a spus Daniel Şurlea, preşedintele CAS Gorj.

La rândul său, primarul din Cărbuneşti vrea să afle de ce nu există medicamente banale la spital. „Am făcut o adresă către Spitalul de Urgenţă de la Târgu Cărbuneşti pentru a lua un punct de vedere despre cele sesizate de către acest cetăţean, urmând ca, în funcţie de acest punct de vedere, să continuăm cercetările“, a spus Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.
De asemenea, managerul Spitalului Cărbuneşti, Constantin Târziu, nu exclude să fie lipsuri în anumite perioade la farmacia unităţii. „Există medicaţia de urgenţă, îmi spune farmacista, dar e posibil ca anumite dăţi să nu avem. Este foarte posibil“, susţine Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu Cărbuneşti. Lunar, unitatea medicală din Cărbuneşti beneficiază de decontări de aproape un milion de euro de la bugetul de stat.

Sursă foto Gazeta de Sud.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.