Bebeluș decedat în condiții incerte la spitalul din Târgu Jiu

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un bebeluş, născut prin cezariană în noaptea de vineri spre sâmbătă, a murit la Spitalul de Urgență Târgu-Jiu, la câteva ore după ce a fost adus pe lume.
Potrivit gorj-domino.ro, poliţiştii au început o anchetă pentru ucidere din culpă. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au deplasat la maternitatea Spitalului din Târgu-Jiu, pentru a efectua cercetări cu privire la decesul copilului, în cadrul acestei unități spitalicești.

S-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Potrivit sursei citate, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, au declarant că băiețelul de peste 4 kilograme ar fi avut probleme respiratorii la naștere, iar starea de sănătate s-a agravat după câteva ore. Medicii ar fi solicitat transferal micului pacient, însă mai multe spitale ar fi refuzat. Transferul ar fi fost acceptat, în cele din urmă, de o clinică din Timișoara, dar între timp bebelușul a decedat.
Și la SJU a fost anunțată o anchetă internă. Părinții bebelușului nu au depus, deocamdată, plângere la Poliție.

Imagine cu caracter ilustrativ, freepik.com.

Image