fbpx

Bebeluș decedat în condiții incerte la spitalul din Târgu Jiu

Image
Image

Un bebeluş, născut prin cezariană în noaptea de vineri spre sâmbătă, a murit la Spitalul de Urgență Târgu-Jiu, la câteva ore după ce a fost adus pe lume.
Potrivit gorj-domino.ro, poliţiştii au început o anchetă pentru ucidere din culpă. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au deplasat la maternitatea Spitalului din Târgu-Jiu, pentru a efectua cercetări cu privire la decesul copilului, în cadrul acestei unități spitalicești.

S-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Potrivit sursei citate, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, au declarant că băiețelul de peste 4 kilograme ar fi avut probleme respiratorii la naștere, iar starea de sănătate s-a agravat după câteva ore. Medicii ar fi solicitat transferal micului pacient, însă mai multe spitale ar fi refuzat. Transferul ar fi fost acceptat, în cele din urmă, de o clinică din Timișoara, dar între timp bebelușul a decedat.
Și la SJU a fost anunțată o anchetă internă. Părinții bebelușului nu au depus, deocamdată, plângere la Poliție.

Imagine cu caracter ilustrativ, freepik.com.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.