Complexul Energetic Oletenia îşi evaluează bunurile care pot fi puse gaj, pentru susţinerea unor investiţii de retehnologizare şi decarbonare

Complexul Energetic Oletenia îşi evaluează bunurile care pot fi puse gaj, pentru susţinerea unor investiţii de retehnologizare şi decarbonare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Complexul Energetic Oltenia caută soluții pentru a asigura finanțarea unora dintre investițiile sale. Vor fi evaluate toate bunurile mobile și imobile care pot constitui garanție în vederea de accesării de credite bancare.

CEO are deschise mai multe linii de credit, pentru a nu avea sincope în desfășurarea de zi cu zi a activității, relatează Gazeta de Sud. Și în anii următori va fi nevoie de foarte multe fonduri, unele bancare, pentru realizarea investițiilor majore anunțate în Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

Este prevăzută construrea a trei grupuri pe gaze naturale și a mai multor parcuri fotovoltaice în județele Gorj și Dolj. Planul avea o valoare inițială de 3,5 miliarde de euro. O bună parte a finanțării ar trebui să fie oferită de către Guvern în baza unui memorandum, mai arată sursa citată.

Planul de restructurare și decarbonare prevede investiții în unități noi de producție cu o capacitate instalată cumulată de până la 2.000 MW. Astfel, se are în vedere: construcția a 8 parcuri fotovoltaice la Turceni, Rovinari și Ișalnița cu o capacitate instalată totală de cca 700 MW; reabilitarea/retehnologizarea și modernizarea  microhidrocentralei de la Turceni cu o capacitate instalată de 10 MW; dezvoltarea de capacități noi pe gaze naturale cu o capacitate instalată totală de până la 1.300 MW, la Turceni și Ișalnița, mai transmite Gazeta de Sud.

Image