Conducerea Complexului Energetic Oltenia, demisă după accidentul din cariera Jilț soldat cu 3 morți și 10 răniți

Conducerea Complexului Energetic Oltenia, demisă după accidentul din cariera Jilț soldat cu 3 morți și 10 răniți
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cere demiterea președintelui Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, și a unui membru al directoratului CE, Marius Negru, în urma accidentului produs în cariera Jilț și soldat și trei morți și zece răniți.

Potrivit HotNews.ro, anunțul a fost făcut de Popescu luni, când a anunțat concluziile raportului Corpului de control, el spunând că este inadmisibil să fie folosite mașini vechi de peste 40 de ani. El a subliniat că responsabilitățile în cazul accidentului de la cariera Jilț vor fi clarifcate în urma anchetei penale.

Popescu a cerut Consiliului de supraveghere al CEO Oltenia eliberarea din funcția de președinte și director a lui Daniel Burlan, precum și a lui Marius Negru, dar și schimbarea directorului Direcției comerciale responsabil cu achizițiile în companie.

Trei persoane au murit şi alte zece au fost transportate la spital în urma accidentului produs marţi în cariera Jilţ Sud. Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă. După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor muncitori, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Image