Directorul INFP: Cutremurul de ieri a avut 94 de replici

replici cutremur
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Conducerea Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP) a anunțat, miercuri dimineață, că după seismul de ieri, din Gorj, au urmat 94 de replici. Cutremurul de 5,7 grade a avut, în zona epicentrală, intensitate de peste 7. Noi echipamente vor fi folosite pentru a analiza în detaliu activitatea seismică din zonă.

 

”Ieri, la ora 15:16 minute, s-a produs un alt cutremur cu magnitudine 5,7 urmat de peste 94 de replici până în prezent. Intensitatea epicentrală la al doilea cutremur a fost de 6 grade spre 7 grade, au fost localităţi în zona epicentrală unde intensitatea a depăşit 7 grade. Cutremurul s-a simţit pe o arie foarte mare, până în Serbia, Ungaria, la Cluj, în zona de nord a României”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al INFP, Constantin Ionescu.

Specialiștii institutului au admis că activitatea în zona seismică Gorj s-a intensificat foarte mult în ultima perioadă, fiind cea mai intensă activitate în regiune în ultimii 200 de ani, de când există înregistrări.

Seismologii analizează dacă fenomenul din Gorj are legătură cu ce s-a întâmplat în Turcia, dar spun că acest lucru este puțin probabil.

Trei staţii seismice care vor completa actuala reţea cu date pentru a analiza mai mult fenomenul din Gorj. De asemenea, se vor instala cinci staţii de GPS totale.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

Image
Image