fbpx

Modernizare de 30 de milioane de lei la Spitalul Județean din Târgu Jiu

Image
Image

Autorităţile din Gorj vor să atragă fonduri europene pentru reabilitarea energetică, modernizarea şi dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă. O firmă de specialitate lucrează în prezent la elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea unităţii medicale din Târgu Jiu. Potrivit lui Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, proiectul tehnic va fi gata în jurul datei de 1 iulie. Documentația va fi trimisă pentru avizare la Agenția de Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia, prin care se asigură finanțarea. Proiectul tehnic pentru reabilitarea termică a unității medicale din strada Tudor Vladimirescu este necesar și pentru proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a Unității Primiri Urgențe din același imobil, după cum a precizat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Proiectul de reabilitare termoenergetică a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu costă 21 de milioane de lei. Fondurile sunt nerambursabile și vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale. De asemenea, proiectul de modernizare și extindere a Secției UPU este în valoare de 8,5 milioane de lei, relatează Gazeta de Sud.

„Sunt două investiții majore care se vor face la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Depinde una de alta și în momentul în care vom avea proiectul tehnic la reabilitarea termoenergetică se va putea începe realizarea proiectului de modernizare și dotare a UPU“, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.