O asistentă medicală a strâns o mică avere de la oamenii care nu voiau să se vaccineze, dar aveau nevoie de certificate

O asistentă medicală a strâns o mică avere de la oamenii care nu voiau să se vaccineze, dar aveau nevoie de certificate
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O asistentă medicală din comuna Ioneşti, judeţul Gorj, a strâns o avere de la oamenii care nu voiau să se vaccineze, dar aveau nevoie de certificate.

Asistenta medicală în vârstă de 52 de ani primea bani de la oameni pentru a se preface că îi vaccinează împotriva COVID-19.

Femeia, asistentă la cabinetul unui medic de familie din Ioneşti, primea între 500 şi 1.500 de lei de la fiecare om care avea nevoie de un certificat de vaccinare, însă nu dorea să se vaccineze efectiv.

130.000 de lei găsiți la percheziție

Poliţiştii şi procurorii au făcut o percheziţie la cabinetul medical, dar şi acasă la asistentă. În casa femeii, anchetatorii au găsit o avere: 130.000 de lei.

"Din materialul probatoriu administrat până în prezent a rezultat că suspecta, în calitate de asistentă medicală în cadrul Cabinetului medical de familie din comuna... judeţul Gorj, având ca atribuţii de serviciu administrarea la cerere a dozelor de vaccin anti COVID-19, introducerea în sistemul informatizat a datelor persoanelor vaccinate şi eliberarea adeverinţelor de vaccinare (activităţi reglementate de Ordinul nr. 645/501/2021 al Ministrului Sănătăţii), a pretins şi primit cu titlu de mită atât direct, cât şi prin intermediari, diferite sume de bani, între 500 şi 1500 de lei de persoană, de la mai multe persoane, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, a nu administra dozele de vaccin, introducând în sistemul informatizat date informatice necorespunzătoare adevărului, privind vaccinarea mai multor persoane, în scopul de a produce consecinţe juridice, eliberând în fals mai multe adeverinţe de vaccinare, consemnând în mod necorespunzător adevărului că persoanele respective ar fi fost vaccinate…
...
În cursul zilei de 10.11.2021 s-au desfăşurat percheziţii la domiciliul suspectei şi la cabinetul medical în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea. Totodată, procurorul a dispus reţinerea preventivă a suspectei pentru 24 de ore, începând cu data de 11.11.2021, orele 00:30
", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Citește mai mult pe antena3.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto: Antena3.ro.

 

 

Image
Image