fbpx

O bucată din tavanul unei şcoli s-a prăbușit. Copiii erau în pauză

Image
Image

O bucată din tavanul Școlii Gimnaziale din comuna Câlnic s-a desprins, astăzi, în timpul lucrărilor efectuate la acoperișul clădirii. Nu au fost victime, copiii aflându-se în pauză, în momentul incidentului.
Potrivit gorjeanul.ro, un localnic și-a exprimat nemulțumirea, într-o postare pe Facebook. ”Săptămâna aceasta a început rău pentru copiii de la Școala Gimnazială din comuna Câlnic. O bucată mare de tavan s-a desprins, în urma lucrărilor de înlocuire a tablei de pe școală, cu toate că nu era necesară o astfel de intervenție, după cum afirmă mulți părinți și copii ce încă mai învață la acea școală! Nu sunt victime, copiii erau în pauză. Sacrificați siguranța copiilor voștri, pentru niște oameni care nu dau doi bani pe noi! Se impune demisia domnișoarei director pentru toate aceste nereguli! Părinți, luați atitudine!”, a scris Marius Daniel Pupăzan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, autoritățile locale au decis ca lucrările să fie efectuate, de astăzi, după cursuri.
”Avem un proiect de reabilitare a școlii, tavanele fiind foarte vechi, din papură cu mortar. S-a desprins o bucată, în timp ce lucrau. S-a luat măsura ca, pe viitor, lucrările să se desfășoare numai în afara cursurilor de la școală. Nu era nimeni în încăpere. Erau cursuri, dar nu era nimeni în clasă. Valoarea proiectului este undeva la cinci miliarde de lei vechi, fonduri pe Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL, reabilitarea însemnând numai acoperișul, învelitoarea și cu dotări”, a declarat, pentru Gorjeanul, Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic. Lucrările la acoperiș vor fi continuate după ora 14.00. ”A picat puțin din mortar, dar erau copiii în pauză, nu a fost nicio problemă. La acoperiș se lucrează, nu l-u terminat astă-vară. Erau oamenii deasupra, în pod și probabil sub greutatea lor, tavanul e mai vechi, a picat un pic de mortar. Înlocuiesc tabla. Nu a fost nicio problemă, copiii erau în pauză. Putea să fie și altceva, dar Doamne-ajută că nu a fost. S-au făcut procese verbale să lucreze după ora 14.00, când plecăm noi”, a spus Mariana Popescu, directorul Școlii Gimnaziale Câlnic, unitate la care sunt învață aproximativ 100 de copii.

Sursă foto gorjeanul.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.