EN 2020 | O candidată a intrat în șoc când a văzut nota 6 la Matematică. La recorectare a primit 10

EN 2020 | O candidată a intrat în șoc când a văzut nota 6 la Matematică. La recorectare a primit 10
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O absolventă de gimnaziu din Gorj a suferit un șoc în momentul afișării rezultatelor la Evaluarea Națională, când a văzut că la Matematică primise doar nota 6.00.

Părinții i-au dat calmante și s-au speriat că face semipareză.

Fata era cunoscută ca un elev bun.

Ea a făcut contestație și, surpriză, la recorectare lucrarea a fost considerată de 10, scrie Digi 24.

Candidata provine de la școala din Bălteni și nu a fost singura care, după contestație, a primit o nouă mult mai mare. Un alt coleg, de la aceeași unitate de învățământ, primise, la Matematică, 2.20, dar la recorectare nota sa a crescut la 7.90.

"Putem să reevaluăm lucrările în urma unor petiții, dar nota copiilor nu se schimbă, nu e prevăzută în metodologie o astfel de situație. Trebuie să recunoaștem că în fiecare an apar astfel de situații și de aceea, comisiile județene, cât și comisia națională pot decide reevaluarea națională. Ideea este că la Limba Română exista și un grad de subiectivism al evaluatorului, ne gândim că ar trebui o formare mult mai serioasă pentru cadrele didactice, probabil că foarte mulți au venit pentru prima dată la evaluarea lucrărilor. Neavând experiență, probabil se pot face și greșeli, dar noi trebuie să luăm masuri. Am înțeles că la Brașov. Bănuiesc că la evaluarea inițială au uitat să ia în calcul anumite aspecte din lucrare. E de luat în calcul și o greșeală de trecere a notei în aplicația electronică", a declarat, pentru Digi 24, Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației.

 

Image