VIDEO - Pacient cu probleme cardiace și bebeluș de un an recuperați de pe munte, în plin cod roșu de viscol

VIDEO - Pacient cu probleme cardiace și bebeluș de un an recuperați de pe munte, în plin cod roșu de viscol
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Salvamontiștii din Gorj au intervenit, azi-noapte, de două ori la Rânca, în condiții meteo extreme – Cod roșu de vânt, viscol și ninsoare – pentru două urgențe medicale, pacienții fiind un bolnav cu afecțiuni cardiace și un copil de 1 an și 3 luni cu febră.

 

“Acțiune în derulare a salvamontiştilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj aflați în serviciul operativ în Baza de intervenție Rânca -masivul Parâng şi care acţionează, ca echipă de prim răspuns, pentru acordarea primului ajutor şi transportul unei persoane cu grave probleme cardiace către prima unitate medicală specializată. Salvamontiștii au stabilizat persoană bolnavă și au pregătit-o pentru transportul cu o ambulanţă Salvamont.

În zona este viscol puternic, cu transport masiv de zăpadă,  drumul către Novaci este închis de către autorităţi datorită troienele foarte mari de zăpadă acumulate și a vizibilității reduse.

Salvamontiștii vor încerca să să parcurgă acest drum cu o ambulanţă specială Salvamont cu capacitate de intervenție în teren montan și în condiții deosebite.

În situația în care nu vor reuși depășirea troienele de zăpadă salvamontiştii vor încerca să răzbată cu  un ATV şenilat de mare putere prevăzut cu o remorcă specială , pe tălpici pentru zăpadă, medicalizată, special concepută pentru astfel de situații”, a anunțat Salvamont România, luni, în jurul orei 22.00.

Aproape de miezul nopții, sursa citată a precizat că persoană bolnavă a fost adusă la Spitalul Novaci, iar salvatori se întorc pe munte pentru un nou caz. “Ambulanţa Salvamont urmează să se întoarcă imediat în Rânca întrucât a fost anunțat un nou caz, un copil de 1 an și 3 luni aflat într-o cabană din stațiune prezintă o stare febrilă puternică și dacă nu răspunde primului tratament administrat urmează să fie și el coborât la spital”, arată cele mai recente informații transmise de Salvamont România.

La ora intervențiilor, zona se afla sub cod roșu de vânt, viscol și ninsoare.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

Sursa imagini: Salvamont România

 

Image