fbpx

Municipiul Drobeta-Turnu Severin intră în carantină, timp de 14 zile

Municipiul Drobeta-Turnu Severin intră în carantină, timp de 14 zile

Image
Image

Restricţii similare celor din starea de urgenţă! Drobeta-Turnu Severin intră în carantină începând de luni, fiind singurul municipiu reşedinţă de judeţ în care se petrece acest lucru în acest moment. Măsura a fost luată după ce rata de infectare s-a apropiat de 10 la mia de locuitori.

Carantina va fi impusă timp de două săptămâni, informează Digi24. Decizia a fost luată având în vedere situaţia epidemiologică din Drobeta-Turnu Severin, unde incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este considerat de o gravitate maximă, cu o tendinţă de creștere foarte rapidă a numărului de îmbolnăviri.

În timpul carantinei, cursurile școlare se vor desfăşura doar în sistem online, restaurantele, barurile, teatrele și cazinourile vor fi închise, iar petrecerile private vor fi interzise.

De asemenea, se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18.00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

Totodată, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.