fbpx

Parchetul General cere interzicerea ieşirii din ţară a Sorinei și revizuirea hotărârii prin care s-a încuviințat adopția internațională

Image
Image

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, luni după-amiază, măsuri în cazul Sorinei, copila de 8 ani din județul Mehedinți adoptată de o familie din SUA și luată cu forța din casa în care a crescut. Procurorul general a solicitat ca fetița să nu poată părăsi teritoriul României, pe durata anchetei demarate în acest caz.

"În vederea îndeplinirii rolului constituțional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societății, de apărare a ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie Bogdan Licu a formulat astăzi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea  Infracţiunilor din Justiţie. Prin acțiunea formulată s-a solicitat și obligarea părinților adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni", a comunicat Parchetul General.

Citiți și: ULTIMA ORĂ | Ancheta autorităților în cazul Sorinei blochează plecarea fetiței din țară

De asemenea, potrivit aceleiași informări, procurorul general a deschis o acțiune adresată Curții de Apel Craiova. Luni, acesta a formulat "o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă  a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri".

Citiți și: Dosar penal deschis la Parchetul General, pentru abuz în serviciu, în cazul adopției fetiței din județul Mehedinți

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.