Sector din Secţia ATI din Spitalul din Turnu Severin, închis după ce s-au înregistrat patru decese cauzate de o bacterie patogenă

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un sector din secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin a fost închis pentru dezinfecţie, după ce 4 persoane au murit din cauza infecţiilor nosocomiale cu acinetobacter, informează Ministerul Sănătăţii, potrivit MEDIAFAX.

Ministerul Sănătăţii a fost informat, luni, de către Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi că, în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, la finalul lunii aprilie au fost înregistrate 4 cazuri de infecţii nosocomiale cu Acinetobacter, unul dintre pacienţi fiind purtător la momentul internării.

„Conform raportului DSP Mehedinţi, toţi pacienţii aveau afecţiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficienţă renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficienţă cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronşic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp. Cei 4 pacienţi au decedat din cauza afecţiunilor preexistente”, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Totodată, deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidenţiată niciodată prezenţa Acinetobacter, neputându-se depista sursa de infecţie, Spitalul Judeţean de Urgenţă DrobetaTurnu Severin a decis inchiderea temporară a activităţii sectorului septic al secţiei ATI, din după-amiaza zilei de vineri, pentru curăţenie şi dezinfecţie a întregului sector septic, se arată în sursa citată. În aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi să verifice modul în care Spitalul Judeţean a respectat procedurile în acest caz şi a solicitat ca, marţi, după finalizarea activităţilor de dezinfectie, Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi să se deplaseze la Spitalul Judetean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din secţia de ATI.

În funcţie de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activităţii, mai arată Ministerul Sănătăţii.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image