fbpx

Alegeri Locale 2020 | Deveselu: Localnicii îl votează pe primarul decedat de COVID acum zece zile: „Am votat mortul că a fost un primar bun”

Alegeri Locale 2020 | Deveselu: Localnicii îl votează pe primarul decedat de COVID acum zece zile: „Am votat mortul că a fost un primar bun”

Image
Image

Situație bizară la Deveselu, unde pe lista candidaților la primărie a rămas și numele primarului Ion Aliman, decedat în urmă cu două săptămâni din cauza COVID-19. Localnicii nu se pot obișnui cu ideea că edilul care a condus comuna vreme de opt ani nu mai este, iar cel mai nostalgici îl și votează. Mulți alegători au recunoscut că au votat cu mortul pentru că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate.

Potrivit gandul.ro, în urmă cu două săptămâni, primarul, Ion Aliman, în vârstă de 56 de ani, a murit de coronavirus, dar buletinele de vot erau deja tipărite și nu se mai puteau schimba lucrurile. Duminică, peste tot în comună erau poze cu chipul edilului.

Chiar și pe primărie erau mai multe fotografii cu fostul edil. Oamenii nu s-au ferit să spună că au pus ștampila pe fostul edil.

„ Cum să-l votați, dacă e mort?/ Păi dacă e legea… noi nu am făcut-o, ne-a dat-o cel de sus. L-am votat că pentru noi a fost un primar adevărat”, spune o localnică.

„Am votat mortul, că a fost primar bun”, adaugă un alt sătean.

Primarul comunei Deveselu, din județul Olt, a murit din cauza COVID 19 pe 17 septembrie. Ion Aliman era internat la un spital din București și candida pentru al treilea mandat. Edilul din Deveselu a fost confirmat cu COVID-19 în data de 4 septembrie. Inițial a fost internat la Spitalul suport COVID din Caracal, dar pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din București.

„Potrivit unei hotărâri a BEC, dacă decesul candidatului s-a produs după tipărirea buletinelor de vot, acestea nu se mai modifică şi procesul electoral îşi urmează cursul”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Olt, Monica Ţone, potrivit sursei citate.

În afară de numele primarului decedat Ion Aliman, candidat PSD, pe buletinele de vot pentru alegerea primarului comunei Deveselu mai sunt două nume: Ion Păun, candidat ALDE şi candidatul PMP, Dumitru Manuel Nică.

Sursă foto gandul.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.