Cadre medicale de la Spitalul Județean Slatina, acuzate că nu au acordat asistență unui pacient testat pozitiv. Bolnavului i-a fost amputat un picior

Cadre medicale de la Spitalul Județean Slatina, acuzate că nu au acordat asistență unui pacient testat pozitiv. Bolnavului i-a fost amputat un picior
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a anunțat că a înregistrat, marți, un dosar penal, sub aspectul posibilei săvârşiri a infracţiunilor de neglijenţă în serviciu, vătămare corporală,  neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor.                                                 

"Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul Covid-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă", a informat Parchetul.

Procurorii au anunțat că victima a reclamat inclusiv angajatorul, care nu ar fi luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă, deşi în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv de Covid-19.

 

Image