Caz uluitor la Spitalul Județean Slatina. 140 de radiografii găsite ascunse în vestiarele unor medici care le-ar fi folosit ca să șantajeze între ei

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O anchetă a declanşată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vizează trei din cei șapte medici ai Secției Ortopedie din cadrul unității sanitare. Verificările sunt derulate după ce, marți, în vestiarele acestora fost descoperite 140 de radiografii ascunse. Suspiciunea este că medicii foloseau filmele, care erau documente medico-legale să se șantajeze unii pe alții, scrie realitateadeolt.ro.

Mai mult, unele dintre acestea ar fi aparținut pacienților altor doctori decât cei la care au fost găsite.

Radiografiile au fost găsite de directorul medical, directorul administrativ şi şeful serviciului juridic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, membri ai unei comisii care căuta o radiografie cerută de IPJ Olt,  pentru a face cercetări într-un dosar. Managerul Spitalului Judeţean Slatina, Cătălin Rotea, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, că o comisie internă a început marţi căutarea unei radiografii cerută de IPJ Olt. Comisia internă a spitalului a căutat radiografia respectivă în mai multe secţii, ajungând astfel şi la secţia Ortopedie. În vestiarele a trei medici au fost găsite 140 de radiografii, care aparţineau unor pacienţi trataţi în perioada 2015-2019, notează sursa citată.

Culmea, unul dintre medicii ortopezi ai secţiei, care nu era la serviciu, a sunat la 112, după ce a înţeles că i s-a spart vestiarul, astfel că în timpul căutărilor la spital au ajuns şi poliţiştii.

Potrivit conducerii spitalului, medicii nu aveau voie să ţină radiografii în vestiare şi ca urmare se va întruni comisia de disciplină, în faţa căreia vor fi chemaţi mai întâi cei trei medici ortopezi în vestiarele cărora s-au găsit radiografiile.

„Motivul pentru care aceste radiografii erau în vestiare nu-l cunosc, urmează ca respectivii medici ortopezi să dea declaraţii în faţa comisiei de disciplină. După ce comisia va stabili concluziile, vom vedea şi ce măsuri legale putem lua“, a declarat Cătălin Rotea, managerul unității sanitare, pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, Poliţia municipiului Slatina s-a prezentat, a făcut constatările necesare şi a luat documentele.

 

 

 

 

Image
Image