Cursă nebună în Olt: Maşină condusă de un minor băut, acroşată de autospeciala Poliţiei care o urmărea

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cursă nebună între localitățile Oboga și Iancu Jianu ieri după amiază: trei tineri goneau cu un autoturism urmărit de mașinile Poliției. Fugarii au fost prinși după ce autoturismul lor a intrat în coliziune frontală cu una dintre autospecialele polițiștilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, citată de olt-alert.ro, mașina în care se aflau cei trei tineri a devenit suspectă după ce șoferul nu a oprit la semnalele acustice și luminoase utilizate de către oamenii legii. Aceștia au plecat în urmărirea autoturismului oprit, în urma unei coliziuni cu autospeciala Poliției, la intrarea în Iancu Jianu.

Ieri „polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești, în timp ce se deplasau cu autospeciala pe raza comunei Oboga pentru a preveni și combate abaterile la regimul circulației rutiere, au pornit în urmărirea unui autoturism, care nu a oprit la semnalele acustice și luminoase utilizate de către oamenii legii. Autoturismul respectiv, în care se aflau trei bărbați, s-a deplasat în direcția Oboga-Iancu Jianu, iar la ieșirea din comuna Iancu Jianu, la efectuarea bruscă a unui viraj la stânga, a fost acroșat de către autospeciala poliției. În urma evenimentului rutier au rezultat pagube materiale”, a declarat Alexandra Dicu.

Polițiștii au identificat cele trei persoane și au și descoperit de ce șoferul a ales să fugă:  autoturismul era condus de un minor, de 16 ani, din comuna Bobicești, care era băut.

„Minorul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,66 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru a se stabili cu exactitate alcoolemia”, a precizat ofițerul de relații cu presa al IPJ Olt.

Din cercetări a reieșit faptul că minorului i-a fost încredințat autoturismul de către unul dintre pasageri. Polițiștii ai întocmit dosar penal și fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, pasagerul este cercetat pentru încredințarea autoturismului unei persoane care nu deține permis de conducere și care se afla sub influența alcoolului.

Sursă foto olt-alert.ro.

Image
Image