fbpx

Fragmente ceramice vechi de peste 6.000 de ani și urme de locuințe, descoperite la Slatina

Image
Image

Urme de locuinţe, vetre şi fragmente ceramice aparţinând culturii Vădastra (5.500 - 4.500 î.Hr.) au fost descoperite în ultimele zile pe şantierul unui bloc de locuinţe din municipiul Slatina, unde se efectuează cercetări în vederea descărcării terenului de sarcina arheologică, a anunţat, într-o postare pe Facebook, Aurelia Grosu.

Cercetările arheologice au loc în zona considerată vatra străveche a Slatinei, unde acum există un șantier pentru construirea unui bloc de locuințe. Cercetătorii au stabilit că zona este locuită încă din perioada neolitică.

"Cercetări arheologice în vatra străveche a Slatinei. Pe terasa stângă a pârâului Sopot, cartierul Crişan II, încă din neolitic s-au aşezat comunităţi umane şi zona este locuită până în zilele noastre. Sub străzile pe care mergem, sub casele şi blocurile în care locuim există urme consistente ale unor civilizaţii trecute care au îmbogăţit istoria Slatinei şi a ţării. Săpăturile începute lângă Centrul de imagistică de pe Aleea Viorelelor sunt prilejuite de construirea unui bloc de locuinţe şi conform legislaţiei se impune descărcarea terenului de sarcina arheologică. Rezultatele primelor secţiuni deschise sunt promiţătoare, fiind identificate urme de locuinţe, vetre, gropi menajere şi numeroase fragmente ceramice, aparţinând cu precădere culturii Vădastra (5.500-4.500 a.Hr.). Cercetările sunt coordonate de Muzeul Judeţean Argeş, Dragoş Mandescu responsabil ştiinţific, Ion Dumitrescu, Andi Ioan Piţigoi, Aurelia Grosu - colectiv de cercetare", scrie Aurelia Grosu, pe Facebook.

Sursă foto facebook.com/aurelia.grosu.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.