fbpx

În mai multe orașe se strâng semnături pentru revenirea la statutul de comună. La Potcoava, locuitorii vor, astfel, să plătească mai puțin la salubritate

Administraţia oraşului Potcoava strânge semnături pentru iniţierea demersurilor de revenire la statutul de comună

Primarul oraşului Potcoava, Manuel Enăchioaia, precum şi consilierii locali din oraş au început să strângă semnături de la populaţie în vederea iniţierii demersurilor pentru organizarea unui referendum în scopul revenirii localităţii la statutul de comună, pe care l-a avut până în 2004. 

"Avem tabele pentru semnături, sunt mai mulţi consilieri locali care se implică în strângerea de semnături. Această acţiune va dura până spre finalul lunii februarie, când, în funcţie de cum se pronunţă cetăţenii, voi propune Consiliului Local Potcoava să fie de acord cu iniţierea demersurilor pentru organizarea unui referendum pentru trecerea de la statutul de oraş la cel de comună. Hotărârea CL Potcoava va ajunge la Prefectură, iar demersurile ar continua, fiind necesară şi o hotărâre de guvern", a explicat primarul, pentru Agerpres.

Revenirea la statutul de comună este determinat de dorinţa populaţiei de a plăti taxe mai mici pentru salubritate, în condiţiile în care taxele lunare de persoană pentru salubritate ar fi de peste 11 lei pentru locuitorii din oraşele din judeţul Olt şi de 3,70 de lei lunar pentru locuitorii din comune, a explicat edilul.

Taxa de salubritate ar urma să intre în vigoare în această primăvară, odată cu începerea activităţii de ridicare a deşeurilor în toate localităţile din judeţ şi cu punerea în funcţiune a gropii ecologice de deşeuri Bălteni.

El a adăugat că în ţară mai sunt cinci sau şase localităţi care au iniţiat demersuri pentru a reveni de la statutul de oraş la cel de comună.

Sursa foto: gazetanoua.ro

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.