Patru polițiști prinși în timp ce luau mită. Ei erau urmăriți de anul trecut de procurori și ofițeri anticorupție

Patru polițiști prinși în timp ce luau mită. Ei erau urmăriți de anul trecut de procurori și ofițeri anticorupție
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Patru agenți ai Serviciului Poliției Rutiere Olt, au fost prinși, marți dimineață, în flagrant delict, în timp ce primeau mită de la un șofer pentru a nu-l sancționa în urma încălcării regulilor de circulație. Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție (DGA) Olt, cei patru se aflau în vizorul procurorilor și al ofițerilor anticorupție din aprilie 2019.

„În fapt, în luna aprilie 2019, ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupție la adresa unor polițiști din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, respectiv primirea unor sume de bani de la participanții la trafic care nu respectau legislația rutieră, în scopul neluării măsurilor legale corespunzătoare.
Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind înregistrat dosar penal în care au fost efectuate cercetări în urma cărora, astăzi, a fost efectuată acțiunea de prindere în flagrant”, se arată în comunicatul DGA, citat de Olt Alert.

Marți dimineață, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au prins în flagrant patru agenți de poliție din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, în timp ce primeau 400 de lei mită de la un conducător auto pentru a nu aplica măsurile legale de sancționare ca urmare a încălcării unei reglementări la circulația rutieră.

„Patru polițiști au fost conduși la sediul unității de parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. În cauză, s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Operații – structura centrală a D.G.A.”, se mai arată în comunicatul citat.

Sursă foto Gazeta Oltului.

Image
Image