fbpx

Preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă cer demisii în cascadă după tragedia de la Caracal

Image
Image

Președintele Klaus Iohanis și premierul Viorica Dăncilă au comunicat vineri seară că urmăresc cazul de la Caracal și au cerut demiterea tuturor celor care se fac responsabili de tragedia care a zguduit opinia publică, dar și a celor care au acționat defectuos în gestionarea cazului. Președintele a cerut un prim raport în ședința CSAT de marți, iar premierul acuză Serviciul de Telecomunicaţii Speciale de gestionare „iresponsabilă” a cazului.

Președintele Klaus Iohannis a discutat vineri seară cu ministrul de Interne, Nicolae Moga, și cu directorul STS, Ionel Sorinel Vasilca, în legătură cu tragedia de la Caracal, se arată într-un comunicat de la Cotroceni. „Președintele Klaus Iohannis le-a cerut acestora ca cercetările legate de acest caz extrem de grav să fie desfășurate cu maximă celeritate și le-a transmis că la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării care va avea loc marți așteaptă să îi fie prezentată o primă evaluare asupra situației. Președintele României subliniază că demisiile tuturor celor care au gestionat greșit acest caz, cu urmări atât de dramatice, sunt obligatorii. Pentru garantarea siguranței românilor și pentru a preîntâmpina situații similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente. Atât timp cât corupția, incompetența, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenți politici, întreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esențială și eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă”, a menţionat Preşedinţia.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Rămășițe umane ale mai multor persoane în curtea criminalului din Caracal?

Agenţii acuză procurorul în cazul crimei de la Caracal. Poliţiştii au vrut să intervină fără mandat, dar procurorul nu a permis decât la ora 6.00

Și premierul Viorica Dăncilă a revenit asupra cazului. După ce a cerut și primit demisia șefului Poliției Române, premierul vrea și demisiile șefului Poliției Olt și a prefectului, informează România TV. Mai mult, Viorica Dăncilă consideră iresponsabile explicațiile date de STS, care susține că sistemul de comunicare 112 a funcționat cum trebuie.

"Urmăresc îndeaproape ancheta de la Olt și sunt în permanentă legătură cu Ministrul Afacerilor Interne pentru actualizări. Domnul Nicolae Moga se află la Caracal și va rămâne acolo atât cât este necesar. Vom analiza toate cauzele acestei tragedii și vom lua toate măsurile necesare, ferm și rapid. Mă voi ocupa personal de toți cei care nu mai au ce căuta în sistem, astfel încât tragedii de genul acesta să nu se mai întâmple. Șeful Poliției Române a fost demis, am mai cerut demisia prefectului județului Olt și a șefului Inspectoratului Județean. De la cel mai înalt nivel până la ultimul responsabil, cei vinovați trebuie să plătească", a declarat primul-ministru.

PE ACELAŞI SUBIECT:

Şeful Poliţiei Române a fost demis. Florian Dragnea îl va înlocui pe chestorul Ioan Buda

Explicațiile Serviciul de Telecomunicații Speciale cu privire la apelurile fetei dispărute din județul Olt

"STS deocamdată a răspuns în cel mai iresponsabil mod la toate întrebările. Îi solicit personal directorului serviciului lămuriri în acest caz, în cel mai scurt timp. Dar oricare ar fi răspunsul, este inadmisibil să nu existe acuratețe în localizare în secolul 21”, a mai afirmat Viorica Dăncilă, citată de România TV.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.