Primul loc din România unde masca de protecţie redevine obligatorie

Primul loc din România unde masca de protecţie redevine obligatorie
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Masca de protecţie redevine obligatorie, începând de luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, măsura fiind luată din cauza creşterii incidenţei COVID din zonă.

Incidența cazurilor de persoane infectate cu Covid-19 a crescut rapid în ultima vreme. Din acest motiv, chiar dacă numărul îmbolnăvirilor nu a depășit pragul stabilit de autorități, unele instituții au decis să acționeze preventiv.

Primul loc unde masca de protecţie redevine obligatorie

Este cazul Spitalului Județean de Urgență Slatina, acolo unde, începând de luni, 11 iulie, masca va deveni din nou obligatorie atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele care vizitează pacienții, informează Gazeta Oltului. De asemenea, conducerea unității a decis să intensifice măsurile de triaj epidemiologic pentru toate persoanele care intră în spital.

Conform datelor raportate de DSP Olt, incidența COVID cumulată la nivelul județului este de 0,21 de cazuri la mia de locuitori, ceea ce reprezintă o creștere importantă față de perioada precedentă. Au fost confirmate îmbolnăviri în 27 de localități din județul Olt, cea mai mare incidență fiind în: Giurăvești (1,45), Osica de Jos (1,36), Făgețelu (1,3), Stoicănești (1,3) și Optași-Măgura (0,92), mai arată sursa citată.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image