Procurorul din Caracal care a instrumentat dispariţia Alexandrei a fost suspendat din funcţie de CSM

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Secţia pentru procurori de la Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecătoriei Caracal, cel care a instrumentat dispariţia Alexandrei Măceşanu şi care acum este cercetat disciplinar pentru gravă neglijenţă. Procurorul este acuzat că nu a permis pătrunderea poliţiştilor în locuinţa suspectului înainte de ora 6.00.

Procurorul de la Caracal care a instrumentat dispariţia Alexandrei Măceşanu este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară, care-l acuză de gravă neglijenţă. Procurorul este acuzat că nu a permis pătrunderea poliţiştilor în locuinţa suspectului înainte de ora 6.00. De asemenea, Inspecţia Judiciară cere suspendarea din funcţie a procurorului până la finalizarea anchetei, relatează România TV. "Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă", anunţase, încă de miercuri, Inspecţia Judiciară, printr-un comunicat de presă.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Control la Parchetul din Caracal, privind modul în care a gestionat cazurile de violuri şi răpiri

Detalii halucinante, în "Cazul Caracal". Polițistul care a vorbit cu Alexandra avea de gestionat simultan și alte apeluri

STENOGRAME - Dialogul șocant dintre Alexandra, operatorul 112 și polițiști: "Ce dracu să-i fac că e în Caracal, dar nu ştie unde"

Sursa citată precizează că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, "nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal".

Image
Image