14 percheziţii într-un dosar privind certificate de handicap frauduloase

14 percheziţii într-un dosar privind certificate de handicap frauduloase
Procurorii suspectează că mai multe certificate de handicap au fost eliberate în mod fraudulos (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea fac marţi 14 percheziţii la instituţii publice, sediul unui ONG şi locuinţele unor persoane, în cadrul unui dosar de corupţie legat de obţinerea de certificate de încadrare în grad de handicap, transmite Agerpres.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea vor fi aduse mai multe persoane pentru audieri.

Fraudă la eliberarea de certificate de handicap

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, referitoare la obţinerea certificatelor de încadrare în grad de handicap. În cursul zilei de astăzi, 30 august 2022, ca urmare a obţinerii autorizării legale de la instanţa competentă, se efectuează 14 percheziţii pe raza judeţului Vâlcea, din care două sunt la sediul unor instituţii publice, una la sediul unui ONG, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, anunţă Parchetul, citat de Agerpres.

Autoritățile au derulat în ultimul deceniu zeci de anchete similare legate de fraudarea bugetului central prin emiterea de certificate fictive de handicap.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image