fbpx

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea. Fetiță grav bolnavă la plămâni, tratată pentru roșu în gât

Părinţii unui copil de un an şi opt luni, adus la urgenţă cu febră mare la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, spun că doctorii i-au trimis acasă cu tratament pentru o banală răceală. Bebeluşul s-a simţit tot mai rău şi a ajuns în cele din urmă la un spital din Bucureşti, unde a fost diagnosticat cu pneumomie severă.

Fetița este acum internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, la terapie intensivă. În urmă cu o săptămână, mama ei a fost cu ea la Spitalul Județean Râmnicu Vâlcea pentru că avea febră, iar medicii au trimis-o acasă, cu tratament pentru răceala. Văzând că starea fetiței nu se îmbunătățește, după câteva zile, mama s-a întors la spital și i s-a spus că fata are roșu în gât, relatează Digi 24. Abia după ce i s-a făcut o radiografie la plâmâni, medicii au descoperit că situația fetiței este mai gravă și au trimis-o la București. Mama spune că a stat cu fata 5 zile acasă pe un tratament greșit. Acum copilul trebuie să stea internat în spital cel puțin o lună.

Dan Ponoran, directorul Spitalului Județean Vâlcea, a declarat la Digi24 că momentan nu sunt multe informații despre acest caz, dar că se vor face cercetările necesare: „Despre acest caz, al doilea, nu se știe nimic la nivelul spitalului, nu a fost depusă nicio plângere.” El a precizat că vor fi prezentate concluziile imediat ce vom fi gata. „Nu spitalul poate să hotărască dacă a fost malpraxis sau nu, există Colegiul Medicilor și o Direcție la nivelul Ministerului Sănătății”, adaugă Dan Ponoran.

Spitalului Județean din Vâlcea este deja în mijlocul unui scandal după ce, săptămâna trecută, un copil de un an internat acolo a intrat în comă, deşi fusese diagnoticat cu o banală laringită. Părinţii copilului au depus plângere penală şi îi acuză pe medici că au falsificat documente pentru a muşamaliza cazul. Sâmbătă, 100 de oameni au protestat în faţa spitalului şi i-au cerut ministrului Sănătăţii să ia măsuri.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.