Bilanțul distrugerilor după explozia de la Râmnicu Vâlcea: trei persoane rănite, 17 mașini avariate și apartamente afectate în trei blocuri

3 persoane au fost rănite, 17 mașini avariate și geamuri sparte la apartamentele din trei blocuri.
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O mașină a explodat la Râmnicu Vâlcea, marți dimineață. Distrugerile făcute de suflul deflagrației sunt impresionante: 3 persoane au fost rănite, 17 mașini avariate și geamuri sparte la apartamentele din trei blocuri.

Nu mai puțin de 17 autovehicule au fost avariate şi unul a fost distrus în urma unei explozii produse marţi dimineaţa la o dubiţă, pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea, din cauza deflagraţiei fiind afectate şi geamuri şi elemente de protecţie de la apartamente din trei blocuri din zonă, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu, potrivit realitatea.net.

În urma exploziei dubiţei, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale - două fiind transportate la spital (un bărbat - şoferul autovehiculului - şi o femeie) şi una (un bărbat care a suferit un atac de panică) fiind asistată la locul incidentului.

În dubiţa care a explodat şi a ars se aflau un tub de oxigen şi unul de acetilenă, însă acestea nu au explodat. Ele au fost închise şi au fost predate poliţiei.

Autovehiculul în interiorul căruia s-a produs deflagraţia aparţine unei societăţi care se ocupă cu întreţinerea instalaţiilor de alimentare cu gaz metan.

Potrivit ISU Vâlcea, cauza probabilă a exploziei, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este aprinderea scăpărilor de gaze (acetilena) în interiorul autovehiculului de la scânteile produse în urma utilizării închiderii centralizate.

Explozia s-ar fi produs în momentul în care ar fi fost acţionat sistemul de închidere a uşilor maşinii.

În acest caz, poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă.

"În prezent, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, faptă prevăzută de art. 255, alin.1 şi 2 din Codul penal, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea", au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, pentru gestionarea situaţiei au intervenit echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere, una de descarcerare, un echipaj CBRN, o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe de la SAJ Vâlcea. 

Sursă foto captura video YOUTUBE - News Alert

 

Image
Image