Cinci culturi de cannabis cu 60 kg de droguri, descoperite în Vâlcea

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea şi cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat marţi 16 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a judeţului Vâlcea. În urma perchezițiilor au fost descoperite cinci culturi de cannabis, cu peste 60 kilograme de droguri.

“Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate 5 culturi outdoor de canabis, constituite cu peste 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare, 1,5 kilograme cannabis, 20 de comprimate ecstasy, 2 țigarete confecționate artizanal, 7 grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 39 de telefoane mobile și 18 cartele S.I.M., 5 laptop-uri, 3 stick-uri de memorie, 2 carduri S.D., suma de 400 de euro și 4.480 de lei, autoturisme și alte bunuri ce urmează a fi indisponibilizate.
Cantitatea de cannabis rezultată de pe culturile astfel depistate este de cel puțin 60 kilograme și urma să fie comercializată de către liderii grupării la o valoare de piaţă de minim 500.000 euro”, de arată în comunicatul D.I.I.C.O.T..

16 persoane urmează să fie aduse, în vederea audierii, la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vâlcea

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale și Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. cu sprijinul sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești, Alba – Iulia și SCCO Sibiu, lucrătorilor din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, precum și lucrătorilor din cadrul Brigăzii Mobile de Intervenție „Frații Buzești Craiova” și Serviciului de Operațiuni Speciale Vâlcea.

Image