Coșmarul trăit aproape trei ani de o fată cu părinții divorțați, plecați în străinătate, după ce a intrat pe mâna unui traficant de persoane

Coșmarul trăit aproape trei ani de o fată cu părinții divorțați, plecați în străinătate, după ce a intrat pe mâna unui traficant de persoane
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii D.I.I.C.O.T. Vâlcea au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat anchetat pentru trafic de persoane, individul fiind acuzat că, acum aproape trei ani, a racolat o minoră pe care, după împlinirea vârstei de 18 ani, a dus-o în Franța și a transformat-o în prostituată.

"În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada 2017 – 2020, inculpatul C.E. a racolat o persoană vătămată (care la vremea respectivă era minoră) prin metoda ”Loverboy”, cu promisiunea că își vor întemeia o familie, se vor stabili în Franța, iar ea va munci într-o fabrică din Lyon, profitând de starea de vulnerabilitate în care aceasta se afla (lipsă de afecțiune ca urmare a provenienței dintr-o familie cu părinții divorțați, ambii plecați la muncă în străinătate, mijloace materiale modeste, abandon școlar).

Inculpatul a găzduit victima în apartamentul părinților săi situat în orașul Berbești, județul Vâlcea, iar, după ce aceasta a împlinit vârsta de 18 ani a determinat-o să călătorească în Lyon, Franța. În respectiva locație, inculpatul a găzduit victima într-o cameră, dintr-o locuință părăsită.

În acest context, fiind atașată emoțional de inculpatul C.E., nevorbitoare de limba franceză și fără act de identitate care stătea tot timpul la acesta, persoana vătămată a fost obligată, începând cu luna septembrie 2017 și până în 26.05.2020, să practice prostituția în favoarea acestuia, înmânându-i integral câștigurile astfel obținute.

Activitatea de practicare a  prostituției s-a desfășurat într-o dubă închiriată, amplasată într-o parcare de pe raza orașului Lyon.

În acest interval de timp, inculpatul a mai avut deplasări împreună cu persoana vătămată din Franța în România, în special în perioada de vară sau a sărbătorilor de Crăciun, însă nu îi permitea acesteia să își contacteze familia decât dacă era el prezent la discuție.

De câte ori persoana vătămată îi spunea inculpatului că vrea să renunțe la această activitate, acesta devenea violent fizic și verbal cu victima, obligând-o să continue.

După întoarcerea în țară, la data de 26.05.2020, persoana vătămată  și inculpatul s-au aflat în autoizolare la domiciliul acestuia din urmă, măsura fiindu-le impusă până la data de 09.06.2020 în contextul stării de alertă declarată pe teritoriul României", arată anchetatorii cu privire la această cauză.

Situația s-a agravat la începutul acestei luni, în timpul izolării la domiciliu, când bărbatul i-a spus tinerei că vrea să o ducă în Germania, tot pentru practicarea prostituției. "În seara de 02.06.2020, persoana vătămată a apelat la ajutorul a doi martori și al familiei sale, reușind să fugă de la domiciliul inculpatului. În timp ce persoana vătămată se afla în autoturismul martorului care a ajutat-o și care o transporta spre domiciliul familiei sale, cei doi au fost urmăriți cu mașina de către inculpatul C.E.. Acesta a lovit cu intenție autoturismul în care se afla persoana vătămată, cu intenția de a-l opri și de a o lua înapoi pe aceasta. Martorul și victima au reușit să scape, iar, în dimineața zilei de 03.06.2020, aceasta a fost preluată de familie și dusă la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea unde a depus plângere.

În contextul audierii sale de către procuror, persoana vătămată prezenta leziuni vizibile la nivelul brațului drept, despre care a afirmat că i-au fost produse de către inculpat, alături de alte leziuni cu vechime diferită pe care le avea pe întregul corp.

În urma cercetărilor efectuate, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea au stabilit faptul că, în perioada septembrie 2017 -  mai 2020, persoana vătămată s-a prezentat la mai multe unități medicale de pe teritoriul României și Franței unde a necesitat îngriji pentru o gamă largă de afecțiuni medicale", au mai relatat procurorii.

Pe 5 iunie, inculpatul din dosar a a fost cazat la un centru de carantină ca urmare a nerespectării la data de 02.06.2020 a măsurii izolării ce i-a fost impusă după revenirea în România din Franța.

Vineri, în cauza care îl vizează, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea și ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO Vâlcea au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza localităților Berbești și Drăgășani, în urma cărora au fost ridicate 12 telefoane mobile, 9 SIM-uri, 2 laptop-uri, o tabletă, 2 bancnote de 500 de euro, posibil false, unelte și mai multe documente. Anchetatorii cer instanței emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele inculpatului.

Pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

 

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: tvrmoldova.md)

Image