fbpx

DIICOT a elucidat misterul prăjiturii cu droguri care a băgat mai mulți oameni în spital

DIICOT a elucidat misterul prăjiturii cu droguri care a băgat mai mulți oameni în spital

Image
Image

Procurorii DIICOT s-au lămurit cum au ajuns invitații la petrecerea din Vâlcea să consume droguri fără să știe. Se pare că desertul care a băgat mai mulți oameni în spital ar fi fost adus de unul dintre oaspeți, care l-ar fi și preparat. Persoana în cauză a fost deja reținută.

 

“La data de 22.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 21.01.2023, inculpatul a oferit, cu ocazia unei petreceri private la care a fost invitat, o prăjitură la prepararea căreia a folosit cantitatea de aproximativ 15 grame de canabis. În urma consumului, 15 dintre invitați au acuzat stări de rău, palpitații și atacuri de panică și s-au prezentat la camera de gardă Spitalului Județean Vâlcea.

În urma percheziției efectuate la data de 22.01.2023, în locuința inculpatului au fost descoperite resturi de canabis și un grinder.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Vâlcea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție” este comunicat transmis de procurori, în urma primelor cercetări în această cauză.

16 persoane care participaseră la o petrecere, în Râmnicu Vâlcea, și acuzau stări de rău au ajuns la spital, sâmbătă seară. 15 dintre acestea, pacienți din București, Prahova și Vâlcea, ar fi fost testate pozitiv pentru consum de droguri. Informația inițială era că ar fi consumat marijuana, iar suspiciunile erau că aceasta s-ar fi găsit în niște prăjituri servite în cadrul evenimentului.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: DIICOT Poliția Română

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.